Trommelfilter

Het schoonhouden van het filter gebeurt in 3 stappen:

Trommelfilterdoek schoonspoelen

Filterdoek schoonspoelen

Op de buitenzijde van de trommelfilter verzamelt zich het vaste vuil. De verminderde doorstroming veroorzaakt een lager niveau na het filter. Een vrij in te stellen niveausignalering start het schoonspoelen. De trommel gaat roteren en een straal water onder hoge druk scheert over het vervuilde doek. De straal spuit het vuil in een afvoergat welke via een zwanenhals verbonden is met het riool. Schoonspoeltijden zijn vrij instelbaar (PLC). Tijdens het spoelen werkt het systeem gewoon door.

Trommelfilterdoek doorspoelen

Filterdoek doorspoelen

De straal veroorzaakt een onderdruk in het filterdoek, het vuil in de doekgaatjes komt in de straal terecht. Een klein deel van het vuil blijft in de doekgaatjes achter. Een rij hogedruksproeiers spuit het resterende kleine vuil (kleiner dan 0,06 mm) door het filterdoek zodat deze niet verstopt raakt.

Filterruimte naspoelen

Naspoelen

Meer informatie volgt.

Onderhoudsvriendelijk

Bij het trommelfilter met een onder water niveau uitvoering is slechts maandelijks een visuele controle nodig.

De bovenwater uitvoering beschikt over een iets minder krachtige doorspoelfunctie. Hierdoor is een wekelijkse controle op drijfvuil aan te raden.

Indien noodzakelijk is met een eenvoudige handeling en zonder enig risico vuil te verwijderen. De biopomp heeft geen onderhoud nodig en hoeft nooit schoon gemaakt te worden.

Onder waterniveau

De trommel en de biopomp zijn in een drukkamer geplaatst. Hierdoor kunnen de units onder het waterniveau weggewerkt worden. De elektronica zorgt ervoor dat met behulp van een sensor en een compressor het niveau in de filters optimaal is.

Geluidloos

Door het in de grond wegwerken is de unit niet alleen uit het zicht maar ook niet of nauwelijks waarneembaar voor de oren. De geïntegreerde hoge-drukpomp bevindt zich onder het waterniveau en is daardoor geluidsarm.

Plug-and-play

De installatie is voorzien van duidelijke inbouwaanwijzingen. Er is geen speciale kennis nodig. De schoonmaakregeling is voorgeprogrammeerd in de PLC. Er is geen kennis van programmeertaal nodig, eenvoudige aanpassingen (bv spoeltijd) zijn makkelijk in te stellen met behulp van een instellijst.

Wat is er nodig: 1 wandcontactdoos 230V, 50Hz. 5 Ampère, een rioolaansluiting, een afvoerpomp en een aan- en afvoer naar de vijver.

Volledige garantie

Het trommelfilter en de biopomp hebben een garantie periode van 2 jaar. Dit geldt ook voor het gaas op de trommel. Door het gebruik van dikker draad en een ander spoelmechanisme is het risico dat het gaas scheurt verwaarloosbaar klein. In de afgelopen jaren is dit bij de verschillende proefmodellen niet opgetreden.